instal·lació amb taller de creació

quan plouen granotes

‘Quan plouen granotes’ és una instal·lació artística amb un taller de creació comunitària que s’exposa com a resultat i continuïtat d’un projecte d’investigació cultural per repensar el temps i els espais públics de la ciutat de Barcelona en quinze metres quadrats.

La Rambla, el Passeig de Gràcia, el Turó del Carmel, la Plaça Virrei Amat i el Pantà de Vallvidrera, han estat escenari d’aquesta investigació.

A partir d’una estructura buida d’acer i quinze cadires, Última vèrtebra ha plantejat diferents dinàmiques artístiques i comunitàries en diferents contextos de la ciutat, un procés d’agitació escènica per reflexionar sobre el «deixar de fer» en els espais públics. Cada activitat s’ha creat com un dispositiu de trobada per generar un context i pretext en què les persones es reunien per participar en una acció compartida. Una trobada per crear relacions horitzontals i situar-nos a totes en un mateix pla d’acció.

La instal·lació s’acompanya amb un taller de creació per activar els conceptes clau del projecte: la reivindicació de l’espai públic com lloc d’expressió social, l’acció transgressora i simbòlica del deixar de fer, i la seva exploració artística i escènica.

Article d’opinió – Diari el Jardí de Sant Gervasi i Sarrià

plafons expositius

material visual